Behandeling

Behandelwijze

Bij het eerste consult houd ik, vóór de behandeling, een intake gesprek. Dit om een beeld te kunnen krijgen van uw hulpvraag. Ik zal dan meestal voorstellen om met drie behandelingen te beginnen, waarna een evaluatie volgt. U en ik kunnen dan bekijken of er vooruitgang is en/of er veranderingen optreden, waarna eventuele verdere behandelingen kunnen volgen. Hierbij tekenen wij samen een behandelovereenkomst waarop tevens staan vermeld de dossierplicht en de verplichtingen als gevolg van de WGBO, de Wkkgz en de beroepscode.

Het is belangrijk om te weten dat chronische klachten veel tijd hebben genomen om te ontstaan, evenals onverwerkte ervaringen, zoals: angst, emotie, stress of onrust, en dat het dus ook langere tijd nodig heeft om deze klachten te kunnen verhelpen.

Een behandeling zal bij voorkeur liggend op de behandeltafel plaatsvinden. Een andere mogelijkheid is om u te behandelen op een stoel of indien van toepassing rolstoel. Bent u bedlegerig, dan behoort een aan-huis behandeling ook tot de mogelijkheden.

De behandeling

Om te beginnen ga ik mijzelf energetisch afstemmen op u, om mij in te voelen en hierdoor informatie over de eventuele klacht te krijgen. Afhankelijk van de informatie die ik hierdoor (dit kan zijn helderziend-, helderhorend-, heldervoelend-, helderruikend- en of helderwetenheid) krijg ga ik verder met de behandeling. Ik ga dan met mijn handen naar de plek waar onbalans is. Dit is zowel met als zonder aanraking.

Tevens werk ik met chakra’s en aura’s. Chakra is een Sanskriet woord en betekent: wiel. Een mens heeft zeven chakra’s die te vinden zijn tussen de stuit en de kruin. Chakra’s zijn verbonden met onderliggende organen. Een aura is het menselijke energieveld dat in verschillende lagen ons menselijk lichaam omgeeft en doordringt. Hierin zijn onze emoties, gedachten en herinneringen opgeslagen.

Tijdens de behandeling kunt u warmte, kou of trilling ervaren. Het kan echter ook zijn dat u helemaal niks ervaart. Na afloop van de behandeling houd ik een korte evaluatie.

Er kan tijdens of na een behandeling op elk moment een reactie of verandering plaatsvinden van diverse aard. De klacht kan bijvoorbeeld eerst verergeren, of u kunt zich emotioneler voelen. Mocht u hierdoor in verwarring raken dan kunt u mij uiteraard bellen.