Bach Bloesem Remedies

Dr. Edward Bach (1886-1936) was een arts, homeopaat en bacterioloog die zijn leven heeft gewijd aan het zoeken naar de zuiverste methode van genezen.

”Gezondheid berust op het in harmonie zijn met de ziel”

De mens is samengesteld uit verschillende niveaus, waarvan het lichaam het meest zichtbaar, stoffelijk is. Ons lichaam is de “aardse tempel”, dat de ziel, het zelf, bewoont en er door handelt. Onze gedachten, gevoelens en emoties, die te zamen onze persoonlijkheid vormen, “kleuren”, filteren als het ware de levensenergie, die van een hoger niveau komt, voordat deze uiteindelijk in het fysieke lichaam wordt opgenomen.

Ziekten, kwalen of lichtere ongemakken moeten worden opgevat als signalen van of wegwijzers naar een innnerlijk conflict. Wij kunnen aan dat conflict werken door een dieper bewustzijn over onszelf op te bouwen, onszelf trachten te ontwikkelen, te groeien. De bloemremedies nu kunnen de blokkades of andere storingen in de persoonlijkheid helpen oplossen vóórdat deze disharmonieën zich in een of andere ziekte of kwaal in het lichaam zal manifesteren. Op deze wijze helpen de remedies tevoorkomen, wat altijd beter is dan genezen. Anders gezegd: de helende kwaliteiten of eigenschappen van een bepaalde bloem kunnen dat positieve deel in ons zelf versterken, naar het bewustzijn brengen, zodat er energie kan vrijkomen om het negatieve aspect te (h)erkennen, te begrijpen, te accepteren en te integreren. Bijvoorbeeld: wanneer iemand bang is (negatieve aspect) zal hij moed nodig hebben (positieve aspect); wanneer hij zich zwak voelt (negatief) sterkte (positief); gespannen: ontspannen enz.

Wanneer een ziekte is opgetreden, kunnen de remedies helpen een negatief gemoed tot harmonie te brengen en zo geleidelijk ook het lichaam weer naar gezondheid en evenwicht voeren.